Kivessä on historia ja nykyhetki

Kiviakatemia jakaa sinulle informaatiota kivistä. Tutustu alla yritykseemme, tarinaamme sekä toimintaamme tarkemmin. Kivikäsikirjoista löydät erilaisten kivien hoito-ohjeet, alan viimeisimmät uutiset sekä mielenkiintoisia asiantuntija-artikkeleita.

 

Kivilähde, suomalainen kivi
Kivessä on historia ja nykyhetki
Takaisin edelliselle sivulle

Historiamme

Kivilähde sai alkunsa vuonna 1989 kun Kaaville, Pohjois-Savoon, perustettiin kivialan yritys Kaavin Kivi Oy. Yrityksen ensimmäiset toimitilat olivat vanhassa navetassa, jossa kivestä työstettiin pääasiassa kiviesineitä ja huonekaluja. Toiminta muuntui kysynnän kautta pian veistoksien ja hautakivien valmistamiseen, jolloin toiminnalle tarvittiin suuremmat tilat. Kaavin Kiven aloittaessa kivitasojen valmistuksen 90-luvun lopulla, tehtaiden määrä laajeni kahteen. Tänä päivänä Kaavilla sijaitsee kaksi hautakivien ja kivitasojen valmistukseen erikoistunutta tehdasta Kirjekuorentiellä ja Varikkotiellä. Kirjekuorentiellä sijaitsee myös tehtaanmyymälä.

Syksyllä 2013 rakennettiin tehdas Ylöjärvelle. Tällä paikalla oli aikoinaan kivillä reunustettu lähde, josta paikalliset ihmiset hakivat vettä. Näin käyttöön päätettiin ottaa Kaavin Kivi -nimen rinnalle toimialaan ja alueen historiaan luontevasti liittyvä nimi Kivilähde. Nimi laajennettiin samalla kattamaan koko yrityksen toimintaa kaikilla paikkakunnilla. Ylöjärven toimipisteellä toimii tänä päivänä nykyaikainen kivitasojen valmistukseen erikoistunut tehdas sekä myymälätilat, joissa ovat kattavasti esillä sekä kivitasot, hautakivet että sisustuskivet.

Kivilähde laajentui Helsinkiin syksyllä 2015. Tuolloin avattiin myymälä aivan Hietaniemen hautausmaan kupeeseen, osoitteeseen Mechelininkatu 3 B. Myymälässä ovat esillä sekä hautakivet että kivitasot. Myymälä palvelee pääkaupunkiseudun asiakkaita myös hautakivien lisäkaiverrus- ja entisöintitöissä.

Uusin Kivilähteen toimipiste on Helsingin Tapanilassa osoitteessa Punttikuja 3. Tapanilan toimipisteessä ovat myymälän lisäksi myös tuotantotilat, joissa tehdään lisäkaiverrus- ja entisöintitöitä.

Kivilähde on tunnettu hyvästä palvelustaan, yksilöllisistä ja kauniista hautamuistomerkeistään sekä laadukkaista kivitasoistaan. Yhtiön toiminnan tarkoituksena on toteuttaa asiakkaan toiveet ja ajatukset kiveen muotoiltuna. Kivilähteen tehtailla on valmistunut jo yli 40 000 hautakiveä yksityishenkilöille sekä kymmeniä veistoksia ja muistomerkkejä esimerkiksi seurakunnille. Isompina tilaustöinä on toteutettu mm. Ukri Merikannon taideteos Anadyomene Maarianhaminaan sekä Petros Sasakin Kajaanin ortodoksiseen kirkkoon suunnitteleman ikonostaasin kivityöt.

Hautakivissä käytetyt kivilaadut ovat pääosin kotimaisia. Kivilähde haluaa nyt ja tulevaisuudessa edistää suomalaisen kiven käyttöä, jolla on tunnemerkitys hautakivissä sekä positiivinen työllisyysvaikutus. Kivilähde louhii suosittua viininpunaista Savon helmi –gneissiä Rautavaaralta, tummanvihreän ja -ruskean sävytteistä Aarni–graniittia Kiuruvedeltä sekä harmaan sävyistä Pohjolan loimu -kvartsiittia Varpaisjärveltä. Lisäksi yhtiöllä on useita tutkimuksen alla olevia kiviesiintymiä. Omat kiviesiintymät takaavat asiakkaille laadukkaan kiven sekä monipuolisen värivalikoiman.

Vuonna 2019 Kivilähde saavuttaa 30 vuoden merkkipaalun. Tänään Kivilähde toimii edelläkävijänä nykyaikaisessa suomalaisessa kiven työstössä ja pitkää historiaamme kunnioittaen tuotteidemme laadun takaa by Kaavin Kivi -signeeraus.

 

 

Missio

Missio

Toteutamme ajattoman kauniita kivituotteita suunnittelusta asentamiseen asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Visio

Visio

Houkutteleva mallisto, osaava henkilöstö ja jälleenmyyjäverkosto sekä ammattitaitoinen palvelu takaavat kannattavan kasvun ja markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat.

Kivilähteen toimipisteet

Kaavin toimipiste
Ylöjärven toimipiste
Helsingin Kampin toimipiste
Helsingin Tapanilan toimipiste

Kaavin toimipiste

Kivilähteen hautakivien valmistukseen erikoistunut tehdas sijaitsee Kaavilla, osoitteessa Kirjekuorentie 6. Tehtaanmyymälä palvelee asiakkaita niin hautakivien, kivitasojen kuin pihakivienkin hankinnassa. Kaavin tehtaalla tehdään lisäksi vanhojen hautakivien kaiverrus- ja entisöintitöitä. Myymälä on avoinna ma-pe klo 8-17.

Ylöjärven toimipiste

Ylöjärvellä, osoitteessa Kivilähteentie 13, sijaitsee Kivilähteen kivitasotehdas sekä tehtaanmyymälä. Lisäksi tehtaalla tehdään vanhojen hautakivien kaiverrus- ja entisöintitöitä. Kivilähteen myymälä- ja ulkonäyttelytiloissa ovat esillä hautakivet, kivitasomateriaalit sekä erilaiset piha- ja sisustuskivet. Myymälä palvelee ma-pe klo 9-17.00.

Helsingin Kampin toimipiste

Kivilähteen Helsingin keskustan myymälä sijaitsee Hietaniemen hautausmaan kupeessa, osoitteessa Mechelininkatu 3 B. Myymälä palvelee asiakkaita hautakivien ja kivitasojen hankinnassa. Lisäksi myymälän kautta voi tilata vanhojen hautakivien kaiverrus-, entisöinti- ja oikaisutöitä sekä hautakivien siirtoja. Myymälä on avoinna ma-pe klo 10-17.00.

Helsingin Tapanilan toimipiste

Kivilähteen uusin toimipiste sijaitsee Helsingin Tapanilassa osoitteessa Punttikuja 3, vain parin kilometrin etäisyydellä Malmin hautausmaalta. Tapanilan toimipisteessä tehdään hautakivien kaiverrus- ja entisöintitöitä, jonka lisäksi myymälä palvelee sekä hautakivi- että kivitasoasiakkaita. Tapanilan myymälä on avoinna ma-pe klo 9-16, varaa aika ennakkoon.

Kivilähteen tuotanto

Kiven työstöä nykyaikaisella tekniikalla
Käsityötä unohtamatta
Suomalaista työtä

Kiven työstöä nykyaikaisella tekniikalla

Työstämme kiveä Kaavin ja Ylöjärven tehtaillamme. Tuotannossa käytämme uusinta ympäristöystävällistä tekniikkaa ja hyödynnämme raaka-aineen mahdollisimman pitkälle. Materiaalimme ovat pääosin kotimaisia ja pyrimmekin toiminnassamme edistämään kotimaisen luonnonkiven käyttöä.

Käsityötä unohtamatta

Vaikka kiven työstössä hyödynnetäänkin nykyaikaista tekniikkaa, myös perinteistä käsityötaitoa tarvitaan. Monet erikoishionnat ja esimerkiksi hautakivien kultaukset tehdään edelleen käsityönä.

Suomalaista työtä

Meille on tärkeää, että tuotteemme valmistetaan Suomessa, jolloin tuemme suomalaista työtä ja osaamista.

Louhinta

Louhinta

Yrityksemme etsii aktiivisesti uusia kivilaatuja painottaen persoonallisia värejä sekä tekstuureita. Vuonna 2000 käynnistämämme louhintatoiminta varmistaa tarjonnan Rautavaaran Savon helmi, Kiuruveden Aarni sekä Varpaisjärven Pohjolan loimu -kiville. Kivet ovat saavuttaneet hyvän suosion sekä hautakivi- että sisustuskivituotteissa.

 

Kivilähteen louhimat kivilajit

Pohjolan loimu
Savon helmi
Aarni

Pohjolan loimu

Pohjolan loimu on hopeanhohtoinen kuviollinen kvartsiitti, jota louhitaan Varpaisjärveltä. Se soveltuu hyvin hautamuistomerkkeihin sekä sisustuskivenä ulko- ja sisäkäyttöön.

Savon helmi

Voimakkaan lilan ja paikoin esiintyvän kullanruskean sävyinen tumma gneissi. Granaattirikas. Lievästi kuvioinen-juovainen. Soveltuu kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona.

Aarni

Maasälpämineraaleista ja kvartsista koostuva graniitti. Sen maasälvät esiintyvät valossa 2-4 cm kokoisina kiteinä ja erottuvat valossa harmaanvihreän hohteisina. Kvartsi on hieman sinertävää ja sen määrässä on vaihtelua. Rakenne on suuntautumaton. Sopii kaikkiin käyttökohteisiin sisällä ja ulkona.

Erikoistyöt

Seurakuntien monumentit ja tilaustyöt
Huittisten Pro Patria -muistomerkki
Kajaanin ortodoksisen kirkon ikonostaasi
Anadyomene

Seurakuntien monumentit ja tilaustyöt

Kivilähteen tuotevalikoimaan kuuluvat myös erilaiset tilaustyöt seurakunnan monumenteista kiviveistoksiin. Valmistamme sekä tarvittaessa suunnittelemme yhdessä tilaajan kanssa erilaiset kiviveistokset sekä -muistomerkit. Vuosien varrella olemme toimittaneet veistoksia sekä muistomerkkejä mm. Maarianhaminaan, Pielavedelle, Kaaville, Muuruvedelle, Suonenjoelle, Viitasaarelle sekä Huittisiin.

 

Kuvassa Kaaville vuonna 2005 valmistunut sankarivainajien muistomerkki ”Juoksuhaudantie”.

Huittisten Pro Patria -muistomerkki

Huittisten kirkkopuistossa sijaitsee Kivilähteen vuonna 2020 valmistama Pro Patria -muistomerkki. Muistomerkki on valmistettu Varpaisjärven mustasta graniitista ja siihen on kaiverrettu yhteensä 324:n talvi- ja jatkosodan huittislaisen sankarivainajan nimet.

Kajaanin ortodoksisen kirkon ikonostaasi

Olemme toteuttaneet Petros Sasakin Kajaanin ortodoksiseen kirkkoon suunnitteleman ikonostaasin kivityöt.

Anadyomene

Ukri Merikannon suunnittelema ja Kivilähteen valmistama Anadyomene Maarianhaminassa.

Sponsoritoiminta

Liikkuva koulu -hanke
Kuopion Steelers
Naislentopallo
Salibandy

Liikkuva koulu -hanke

Kivilähde on mukana sponsoroimassa mm. urheilujoukkueita sekä lasten ja nuorten liikkumista.

Kaavin koulu on päässyt mukaan Liikkuva koulu –hankkeeseen, jossa pyritään saamaan lisää liikuntaa koulupäivään ja kannustamaan oppilaita liikkumaan. Hankkeen tavoitteena on, että jokainen lapsi liikkuisi terveytensä kannalta riittävästi ja saisi eväitä liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen. Kivilähde on ollut mukana tukemassa hanketta.

Kuopion Steelers

Amerikkalaisessa jalkapallossa Kuopion Steelersin naiset taistelivat upeasti 1-divisioonan hopealle ja lunastivat paikkansa naisten Vaahteraliigaan kaudelle 2019!

Naislentopallo

Olemme tukemassa myös lentopalloa, mm. Kaavin Kaiun naisjoukkuetta ja B-tyttöjä.

Salibandy

Kivilähde toimii pääsponsorina Kaavin Kaiun naisten salibandyjoukkueelle. Kaiun naisjoukkue sijoittui kaudella 2018-2019 3.divisioonan Savo-Karjalan aluesarjan runkosarjassa hienosti kolmanneksi.

Yrityksen kehittämishanke 2020-2022

Yrityksen kehittämishanke 2020-2022

Hautakivikäsikirja

Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Lue lisää

Kivitasokäsikirja

Kivitasokäsikirja vie sinut kivitasojen ja kivirakentamisen maailmaan. Inspiroidu toteuttamistamme töistä, tutustu tarkemmin kivilajeihin ja eri kivilaatujen ominaisuuksiin sekä pysy kärryillä alan viimeisimmistä uutisista.

Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle