Ajatonta kauneutta

Kivi on materiaali, joka kuvaa muistojen pysyvyyttä. Ajaton kotimainen luonnonkivi istuu ympäristöönsä ja kestää vuodenaikojen vaihtelua. Kivilähteen hautakivimallistossa on useita sävyjä, joissa luonnonmateriaalin värit ja kuviot vaihtelevat kauniisti. Kiven muodolla, tekstillä ja koristeilla personoidaan ja viimeistellään eletyn elämän muistomerkki.

Kivilähteen yli 30 vuoden suunnitteluosaaminen on apunasi hautakiven valinnassa. Ajan myötä kasvanut, inspiroiva mallistomme kattaa jo nyt monenlaisia toiveita. Lisäksi lähes kaikki hautakivemme ovat muunneltavissa koon, koristeiden, kivilajin, pintakäsittelyiden ja pohjakiven suhteen. Jos et löydä valmiista mallistosta sopivaa tai haluat muuttaa mallia tietyiltä osin, me ja edustajamme autamme mielellämme suunnittelussa.

Tutustu hautakiven valintaan alla ja inspiroidu lukuisista vaihtoehdoistamme!

Ajatonta kauneutta
Takaisin edelliselle sivulle

Hautakiven hankintaprosessi

Seurakunnan ohjeistukset
Omat toiveet
Sopiva malli
Muutokset
Asennus

Seurakunnan ohjeistukset

Aluksi on hyvä selvittää seurakunnan ohjeistukset hautakivelle. Minkä kokoinen hautakivi hautapaikalle sallitaan? Tarvittaessa selvitämme ohjeistukset puolestasi.

Omat toiveet

Millaisia elementtejä hautakiveen halutaan ja monelleko nimelle kivi on tarkoitus hankkia? Löytyykö mallistosta suoraan sopiva malli vai halutaanko malliin muutoksia?

Sopiva malli

Jos sopiva malli löytyy suoraan mallistostamme, sen voi tilata verkkosivujemme tai edustajamme kautta.

Muutokset

Jos haluat valmiiseen malliin muutoksia, kerro toiveistasi meille tai edustajallemme. Luonnostelemme sopivan mallin toiveiden pohjalta, seurakunnan ohjeistukset huomioiden. Kun luonnos vastaa toiveita tehdään hautakivestä tilaus.

Asennus

Haemme tarvittavat luvat seurakunnalta ja toimitamme hautakiven paikalleen asennettuna hautausmaalle.

Vinkkejä hautakiven suunnitteluun

Hautakiven tekstit
Koristeet ja symboliikka
Lyhtykivet
Pohjakivet

Hautakiven tekstit

Tekstin toteutustavoista yleisin on kaiverrus; muita vaihtoehtoja ovat pronssikirjaimet sekä -laatat. Tarjolla on useita erilaisia tekstityyppejä, joiden tyyli vaikuttaa kiven yleisilmeeseen. Tutustu tarkemmin tekstityyppeihin ja laattoihin Hautakivikäsikirjassa.

Koristeet ja symboliikka

Elettyä elämää voidaan kuvata erilaisin symbolein. Tutustu vinkkeihimme, kuinka erilaiset koristeet voidaan toteuttaa.

Lyhtykivet

Lyhty tuo hautakiveen tunnelmallisuutta. Katso ja ihastu lukuisiin eri lyhtymalleihimme.

Pohjakivet

Pohjakivi viimeistelee hautakiven kokonaisuuden. Haitpa tyylikästä tai helppohoitoista lopputulosta, löydät valikoimastamme sopivan mallin.

Kivilajivaihtoehdot

Savon helmi
Timanttiharjattu Savon helmi
Pohjolan loimu
Timanttiharjattu Pohjolan loimu
Timanttiharjattu Valkea helmi
Aarni
Spektroliitti
Taivassalon punainen
Vehmaan punainen
Tumma labrador
Vaalea labrador
Punainen gneissi
Musta graniitti
Kurun harmaa
Ristijärven harmaa

Savon helmi

Savon helmi on tumma, viininpunaiseen taittuva, kuviollinen gneissi. Kivilajissa esiintyy paikoittain vaaleaa kvartsiraitaa. Savon helmeä louhitaan Rautavaaralta.

Timanttiharjattu Savon helmi

Timanttiharjaus luo Savon helmen pintaan kauniin mattamaisen ja luonnollisen, hieman epätasaisen tekstuurin. Kuviollisen Savon helmen yleissävy on tumman viininpunertava. Kivilajissa esiintyy paikoin vaaleita kvartsiraitoja.

Pohjolan loimu

Pohjolan loimu on keskiharmaa, loimukas kvartsiitti. Loimukkuudessa on vaihteluita erittäin paljon. Kivilajia louhitaan Varpaisjärveltä.

Timanttiharjattu Pohjolan loimu

Timanttiharjaus tekee Pohjolan loimu -kivilajiin erittäin kauniin mattamaisen ja hieman epätasaisen, luonnollisen pintastruktuurin. Vaihteleva loimukuvio tuo jokaiseen hautakiveen yksilöllisen ilmeen. Timanttiharjatun Pohjolan loimun kanssa sopivat yhteen erityisen hyvin hopean sävyiset tekstit ja koristeet, mutta myös kultauksen sävy.

Timanttiharjattu Valkea helmi

Vaalean sävyinen ja kauniin juovikas kvartsiitti. Pintakäsittelyksi soveltuu mm. timanttiharjaus ja polttaminen. Kivilaji louhitaan Varpaisjärveltä.

Aarni

Aarni-kivilajissa yhdistyvät tummat vihreän ja ruskean sävyt, joiden lomassa loistavat pienet sinertävät rakeet. Kuviointi on melko tasaista, joten kiven yleisilme on rauhallinen. Aarnia louhitaan Kiuruvedeltä.

Spektroliitti

Karkearakenteinen, yleisilmeeltään tummanharmaa tai musta gabro, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset erikokoiset sinivihreät kiteet. Kotimainen kivilaji.

Taivassalon punainen

Tasarakeinen, punainen graniitti.

Vehmaan punainen

Tasarakeinen, keskipunainen graniitti. Rakeisuus on hieman tiheämpää kuin Taivassalon punaisessa graniitissa.

Tumma labrador

Norjalainen kivilaji. Tumma, hieman vihertävään taittuva kivilaji, jossa valossa kimaltelevia kiteitä.

Vaalea labrador

Norjalainen kivilaji. Yleisvaikutelmaltaan harmaan sinertävä, jossa valossa kimaltelevia kiteitä.

Punainen gneissi

Punamustajuovainen, kuviollinen, paljon hautakivissä käytetty kivi. Juovaisuus vaihtelee ja jokaiseen hautakiveen tulee erilainen tekstuuri.

Musta graniitti

Musta, tasalaatuinen ja pienirakeinen kivilaji.

Kurun harmaa

Tasarakeinen harmaa kivilaji. Pienirakeisempi ja yleisilmeeltään tasasävyisempi kuin Ristijärven harmaa graniitti.

Ristijärven harmaa

Harmaa, tasarakeinen graniitti. Rakeisuus hieman suurempi ja kontrasti voimakkaampi kuin Kurun harmaassa graniitissa.

Usein kysyttyä

Seurakunnan ohjesäännöt
Hautakiven asennus ja toimitusaika
Laskutus
Toimitusehdot ja ilkivaltatakuu

Seurakunnan ohjesäännöt

Jokaisella seurakunnalla on omat erilliset ohjeensa ja säädöksensä koskien hautakiviä, yleensä kiven maksimikokoa. Pääkriteerinä on, että hautakiven tulee mahtua omalle hauta-alueelle. Joillakin alueilla voidaan määritellä myös kiven väriin ja muotoon liittyviä seikkoja.

Me Kivilähteellä autamme sopivan hautakiven valinnassa, varmistamme seurakunnan kokorajoitukset ja haemme seurakunnalta tarvittavat luvat ennen hautakiven toimitusta ja asennusta.

Hautakiven asennus ja toimitusaika

Hautakiviä asennetaan pääasiassa sulan maan aikana touko-lokakuussa – kuitenkin paikalliset seurakuntien määräykset huomioiden. Hautakivien toimitusaika kesäaikaan on keskimäärin 2 kk.

Ilmoitamme asiakkaalle hautakiven asennusajankohdasta etukäteen kirjeitse.

Seurakunta merkitsee hautapaikan ja hautakiven sijoituskohdan asentajaa varten, joten omaisen ei tarvitse olla mukana asennuksessa.

Hautakivillämme on kahden vuoden oikaisutakuu.

Laskutus

Laskutamme tilauksen hautakiven asennuksen jälkeen. Tarvittaessa voimme lähettää laskun etukäteen ennen asennusta.

Toimitusehdot ja ilkivaltatakuu

Noudatamme kuluttaja-asiamiehen ja Kiviteollisuusliiton hyväksymiä yleisiä hautakivien toimitusehtoja.

Kivilähteeltä hankitulle hautakivelle voi ottaa ilkivaltatakuun. Ilkivaltatakuu on maksullinen ja voimassa 5 vuotta hautakiven asennuspäivästä lukien.

Tutustu toimitus- ja takuuehtoihimme alla olevan linkin kautta.

Henkilökohtaista palvelua ympäri Suomen

Hautakiven valintaan ja suunnitteluun paneudut rauhassa ammattitaitoisten edustajiemme myymälöissä. Hautakiveen voi valita eri vaihtoehtoja värin, muodon, koristeiden sekä muiden yksityiskohtien osalta. Edustajamme käyttävät hautakiven suunnittelussa apuna Designer-ohjelmaa, jolloin eri vaihtoehtojen hahmottaminen on helpompaa.

Hautakiviemme edustajat ovat tärkeä osa mallistomme näkyvyyttä sekä palvelua. Kun kaipaat henkilökohtaista palvelua ja vinkkejä hautakiven valintaan, edustajamme neuvovat kaikissa hankintaan liittyvissä kysymyksissä.

Osaavien edustajiemme verkosto kattaa koko Suomen!

Etsi lähin edustajamme

Kivilähteen myymälät

Palvelemme myös Kivilähteen myymälöissä Kaavilla, Ylöjärvellä ja Helsingissä. Myymälöissämme pääset tutustumaan hautakivinäyttelyymme, jossa on esillä laaja valikoima erilaisia hautakivivaihtoehtoja. Autamme kaikissa hautakiven hankintaan liittyvissä kysymyksissä ja suunnittelemme toiveidesi mukaisen hautakiven. Myymälöissämme palvelemme lisäksi paikallisesti vanhojen hautakivien lisäkaiverrus- ja entisöintiasioissa. Tervetuloa!

Myymälöiden yhteystiedot

Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hautakivi maksaa? Mikä on hautakiven toimitusaika? Tutustu täällä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Lue lisää
Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu auttaa hautakiven valinnassa.
Lue lisää
Hautakivien uusi Lintu-sarja

Hautakivien uusi Lintu-sarja

Kivilähteen kaunis ja kattava mallisto kasvaa näyttävällä ja persoonallisella tavalla.
Lue lisää
Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle