Hautakiven tekstit

07.12.2018

Takaisin edelliselle sivulle

Tekstin toteutustavoista yleisin on kaiverrus; muita vaihtoehtoja ovat pronssikirjaimet sekä -laatat. Tarjolla on useita erilaisia tekstityyppejä, joiden tyyli vaikuttaa kiven yleisilmeeseen. Nimitietojen lisäksi kiveen voidaan kaivertaa esimerkiksi ammatti, arvo tai runo.

Kaiverrettu teksti pintakäsitellään yleensä kultaamalla, mutta se voidaan myös maalata eri väreillä.

Pronssisissa kohokirjaimissa on myös useita erilaisia värivaihtoehtoja: kirjainten sävy on valittavissa kirkkaasta pronssinsävystä tummaan patinoituun pintaan tai hopeanväriseen kromipintaan. Uutuutena nimitiedot voidaan tehdä myös ruostumattomasta teräksestä eli RST-kirjaimin.

Pronssilaattoja käytetään yleensä silloin kun hautakiveen tulee mahtua rajalliseen tilaan paljon nimiä. Pronssilaatoilla saadaan myös mahtumaan nimiä vanhoihin hautakiviin, joihin ei mahdu enää kaivertamaan uusia nimitietoja. Pronssilaatoissa on useita malli- ja sävyvaihtoehtoja.

Tutustu vaihtoehtoihin ja kerro toiveesi meille tai edustajallemme!

 


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Hautakivi uurnahaudalle

Hautakivi uurnahaudalle

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun hautakiveä hankitaan uurnahautapaikalle?
Lue lisää
Kuva hautakiveen omasta valokuvasta?

Kuva hautakiveen omasta valokuvasta?

Hautakiven pintaan voidaan valmistaa koristekuva omasta valokuvasta.
Lue lisää
Hautakiven hoito-ohjeet

Hautakiven hoito-ohjeet

Kivi on kaunis, arvokas materiaali ja kestävyydessään lähes ikuinen. Hautakiveen liittyy paljon tunnearvoa ja siltä vaaditaan tietynlaista edustavuutta. Säännöllinen kiven hoito on hyvä ottaa tavaksi jokaisen haudalla käynnin yhteydessä.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle