Usein kysytyt kysymykset

09.06.2023

Takaisin edelliselle sivulle
Mitä hautakivi maksaa?

Hautakiven hinta määräytyy mm. kivilajin, kiven koon ja pintakäsittelyjen, valittujen koristeiden, mahdollisen lyhtyrakenteen sekä pohjakivimallin perusteella. Tänä päivänä hautakiven keskihinta on reilu 2000 €, mutta edullisimmillaan hautakiven saa hankittua alle 1000 eurolla.

 

Voiko hautakivimalleihin tehdä muutoksia?

Jokaiseen hautakivimalliin voidaan tehdä muutoksia. Mm. kiven kokoa, pintakäsittelyitä, koristeita ja kirjasintyyliä voidaan muuttaa. Ennen tilausta teemme suunnitteluohjelmallamme luonnoskuvan muistomerkistä toiveiden mukaisesti. Hautakivi voidaan suunnitella myös täysin omien toiveiden pohjalta.

 

Mikä on hautakiven toimitusaika?

Hautakiviasennuksia tehdään sulan maan aikana pääasiassa touko-lokakuussa. Hautakiven toimitusaika kesäaikaan on n. 2 kk. Toimitusaikaan voivat vaikuttaa kunkin seurakunnan omat säännökset hautakivitoimituksiin liittyen.

 

Mikä on hautamuistomerkkisuunnitelma ja mihin sitä tarvitaan?

Kun hautapaikalle hankitaan hautamuistomerkki, haetaan sille lupa seurakunnasta. Suunnitelmasta seurakunta tarkistaa, että hankittava muistomerkki on seurakunnan ohjeistusten mukainen.

 

Hakevatko omaiset itse luvan hautamuistomerkille seurakunnasta?

Kiviveistämö hoitaa tarvittavien lupien hakemisen seurakunnasta.

 

Saako hautakiven asentaa itse?

Kiviliike hoitaa hautakiven asennuksen hautapaikalle. Ennen asennusta kiviliike hakee muistomerkille luvan seurakunnasta. Tämän jälkeen seurakunnan kanssa sovitaan muistomerkin asennusajankohdasta. Seurakunta myös määrittää asentajalle mihin kohtaan hautapaikkaa muistomerkki asennetaan.

 

Pitääkö omaisen olla paikalla hautakiven asennuksessa?

Omaisen ei tarvitse olla mukana hautakiven asennuksessa. Seurakunta merkitsee hautapaikan asentajaa varten ja ohjeistaa asentajaa oikeasta asennuspaikasta.

 

Tuleeko asennusaikataulusta ilmoitus?

Ilmoitamme hautakiven asennusviikon tilaajalle tekstiviestillä n. 1-2 viikkoa ennen asennusta.

 

Milloin laskutus tapahtuu?

Hautakiven laskutus tapahtuu pääsääntöisesti muistomerkin asennuksen jälkeen. Tarvittaessa voimme lähettää laskun myös ennakkoon. Lasku lähetetään tilaajan toiveen mukaan joko sähköpostitse tai kirjepostina.

 

Onnistuuko laskun maksu erissä?

Tarvittaessa voimme antaa laskulle pidemmän maksuajan ja laskua voi maksaa omassa tahdissa maksuajan puitteissa.

 

Paljonko maksaa laatta hautakiveen?

Kiveen kiinnitettävien nimilaattojen valikoima on suuri ja hinta määräytyy valitun laattamallin ja sen koon perusteella. Laattojen hinnat lähtevät n. 360 eurosta ylöspäin, sisältäen laatan asennuksen hautakiveen.

 

Mitä maksaa nimen kaiverrus hautakiveen?

Nimen kaiverruksen hinta määräytyy kiveen kaiverrettavan merkkimäärän sekä tekstin pintakäsittelyn mukaisesti. Laskemme tarjouksen lisäkaiverruksesta tapauskohtaisesti. Kiven suuri koko voi vaikuttaa hintaan, jos kiven mahdolliseen siirtoon joudutaan käyttämään apuvälineitä.

 

Mitä maksaa hautakiven kunnostus?

Kiven entisöinnin hinta määräytyy kiven koon sekä siinä olevien nimitietojen merkkimäärän sekä tekstin pintakäsittelyn mukaisesti. Laskemme tarjouksen entisöintityöstä tapauskohtaisesti. Kiven suuri koko voi vaikuttaa hintaan, jos kiven mahdolliseen siirtoon joudutaan käyttämään apuvälineitä.

 

Mikä on kaiverrus- ja entisöintitöiden toimitusaika?

Kaiverrus- ja entisöintitöitä tehdään pääsääntöisesti sulan maan aikana. Kesäaikaan toimitusaika on tilauksesta n. 6-8 viikkoa.


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu auttaa hautakiven valinnassa.
Lue lisää
Hautakivien uusi Lintu-sarja

Hautakivien uusi Lintu-sarja

Kivilähteen kaunis ja kattava mallisto kasvaa näyttävällä ja persoonallisella tavalla.
Lue lisää
Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Hautakivi uurnahaudalle

Hautakivi uurnahaudalle

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun hautakiveä hankitaan uurnahautapaikalle?
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle