Hautakivi uurnahaudalle

28.02.2020

Takaisin edelliselle sivulle
Hautakiven hankinta uurnahaudalle

Uurnahautausten yleistyessä erilliset uurna-alueet hautausmailla ovat lisääntyneet. Monesti uurnapaikalla on erilaiset säännökset hautakiven koolle kuin arkkuhautapaikalla.
Aluksi kannattaakin selvittää seurakunnasta minkä kokoisen hautakiven uurnapaikalle voi laittaa. Joillakin hautausmailla hautakiven kokoa on rajoitettu, koska uurnahautapaikat itsessäänkin ovat monesti arkkupaikkoja pienempiä.

On myös hyvä pohtia, kuinka monta uurnaa haudalle tullaan ajan saatossa laskemaan eli kuinka monta nimitietoa hautakiveen on kaiken kaikkiaan tulossa. Monesti uurnapaikoilla hautakiveen tulee saada mahtumaan paljon nimitietoja, vaikka kivessä olisi rajallinen määrä tilaa nimille. Usein päädytäänkin laittamaan nimitiedot nimilaatoilla, jotka vievät kivestä vähemmän tilaa kuin kaiverrettu teksti. Nimilaattamalleja on saatavana usean muotoisina ja värisinä, joten valinnanvaraa löytyy paljon. Jos ei ole varmuutta siitä, kuinka monta uurnaa hautapaikalle tullaan laskemaan, voidaan tehdä myös niin, että ensimmäiset nimet laitetaan kaivertamalla ja sen jälkeen lisätään tarpeen mukaan kiven alaosaan vähemmän tilaa vieviä nimilaattoja.

Autamme mielellämme uurna-alueen muistomerkin suunnittelussa – otathan yhteyttä!

Kivilähde, uurna-alue, hautakivi, hautakivet


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hautakivi maksaa? Mikä on hautakiven toimitusaika? Tutustu täällä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Lue lisää
Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu auttaa hautakiven valinnassa.
Lue lisää
Hautakivien uusi Lintu-sarja

Hautakivien uusi Lintu-sarja

Kivilähteen kaunis ja kattava mallisto kasvaa näyttävällä ja persoonallisella tavalla.
Lue lisää
Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle