Hautakivien uusi Lintu-sarja

Kivilähteen kaunis ja kattava mallisto kasvaa näyttävällä ja persoonallisella tavalla. Keväällä 2022 Kivilähde tuo muistomerkkivalikoimaansa upean Lintu-sarjan. ”Koivulinnut” ja ”Tammilinnut” ovat syntyneet yhteistyössä taiteilija Vilma Metterin kanssa.

 

 

Hautakivien uusi Lintu-sarja
Takaisin edelliselle sivulle

”Lintukiviä suunnitellessa halusin toteuttaa hautakiveen kuvan, joka nostaa lohdun tunteen kyynelten läpi. Linnut kuva-aiheena kertovat suomalaisen kansanrunouden vahvasta perinteestä, jossa linnut koetaan ihmisen rinnalla vuodenaikojen suunnannäyttäjiksi ja viestintuojiksi. Lintuihin liittyy myös paljon uskomuksia ja myyttejä, on puhuttu sielulinnusta ja unilinnusta, jonka mukana ihmisen sielu lentää.

Lintukiven pikkulintu voi välittää viestejä omaiselta yläilmoihin, sen voi ajatella lentävän maailmojen välillä. Kahden pikkulinnun läsnäolo hautakivessä tuo lohtua, niiden seurassa ei tarvitse olla yksin.

Koivulinnut istuvat pihakoivun oksalla. Koivu on suomalainen kansallispuu, puhtauden ja hyvyyden symboli. Putoava koivunlehti viittaa menetykseen ja muutokseen.

Tammilinnut istuvat onnea tuovan tammen oksilla. Tammea on perinteisesti pidetty maailmanpuuna, joka muodostaa sillan elävien ja kuolleiden maailmojen välille.”

– Taiteilija Vilma Metteri –

 

Yhteistyö Kivilähteen ja Vilma Metterin välillä käynnistyi vuonna 2019, ja vuonna 2020 toteutettiin yhdessä kolme hautakivimallia Helsingissä esillä olleeseen Fantastic Death -näyttelyyn. Näyttelyssä oli esillä neljän taiteilijan kuolevaisuuteen ja kuoleman merkitykseen liittyviä töitä. Näyttely toteutettiin Galleria Forum Boxissa 17.1. – 9.2.2020.

Vilma Metteri asuu ja työskentelee Helsingissä. Metteri on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereelta vuonna 2000, ja jatkanut taidepedagogiikan opiskelua ja opettamista Aalto-yliopistossa. Hän on osallistunut lukuisiin valtakunnallisiin ja kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin ja projekteihin eri organisaatioiden kanssa vuodesta 2000, mm. Tampereella, Kuhmossa, Helsingissä, Berliinissä, Puerto Platassa, New York Cityssä, Washington DC:ssä, Pietarissa, Murmanskissa ja Tokiossa.

Yhteistyö jatkuu, ja uusia lisäyksiä mallistoon on odotettavissa syksyllä 2022.Juhannuksen aukiolot

Juhannuksen aukiolot

Tarkasta täältä juhannuksen seudun aukiolomme.
Lue lisää
Hautausmaapäivä Ylöjärvellä to 23.5.

Hautausmaapäivä Ylöjärvellä to 23.5.

Kivilähteen väki jalkautuu torstaina 23.5. Ylöjärven kirkon hautausmaalle klo 12-16.
Lue lisää
Vapun aukiolot

Vapun aukiolot

Tutustu täältä Vapun seudun aukioloihimme.
Lue lisää
Hautakiviviikko Kivilähteen myymälöissä

Hautakiviviikko Kivilähteen myymälöissä

Vietämme toimipisteissämme hautakiviviikkoa viikolla 15
Lue lisää

Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hautakivi maksaa? Mikä on hautakiven toimitusaika? Tutustu täällä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Lue lisää
Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu auttaa hautakiven valinnassa.
Lue lisää
Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Hautakivi uurnahaudalle

Hautakivi uurnahaudalle

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun hautakiveä hankitaan uurnahautapaikalle?
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle