Kivi materiaalina

07.12.2018

Takaisin edelliselle sivulle

Kivi koetaan materiaaliksi, joka kuvaa muistojen pysyvyyttä. Kiven värin valinnalla voidaan vaikuttaa hautakiven tunnelmaan. Nykyisin valikoimissa on monia kauniita värisävyjä, joilla luodaan hautakivelle persoonallisuutta. Käytämme hautakivien valmistukseen pääasiassa kotimaisia kivilajeja. Täytyy muistaa, että kivi on luonnonmateriaali ja sille on ominaista värin ja kuvioinnin vaihtelevuus.

Kivi koetaan materiaaliksi, joka kuvaa muistojen pysyvyyttä. Kiven materiaalin valinnalla voidaan vaikuttaa muistomerkin tunnelmaan. Nykyisin valikoimissa on monia kauniita värisävyjä, joilla luodaan muistomerkille persoonallisuutta. Käytämme hautakivien valmistukseen pääasiassa kotimaisia kivilajeja. Täytyy muistaa, että kivi on luonnonmateriaali ja sille on ominaista värin ja kuvioinnin vaihtelevuus.

Savon helmi

Savon helmi on tumma, viininpunaiseen taittuva, kuviollinen kivilaji. Kivilajissa esiintyy paikoittain vaaleaa kvartsiraitaa. Savon helmeä louhitaan Rautavaaralta.

Pohjolan loimu

Pohjolan loimu on keskiharmaa, loimukas kivilaji. Loimukkuudessa on vaihteluita erittäin paljon. Kivilajia louhitaan Varpaisjärveltä.

Timanttiharjattu Pohjolan loimu

Timanttiharjaus tekee Pohjolan loimu -kivilajiin erittäin kauniin mattamaisen ja hieman epätasaisen, luonnollisen pintastruktuurin. Vaihteleva loimukuvio tuo jokaiseen muistomerkkiin yksilöllisen ilmeen. Timanttiharjatun Pohjolan loimun kanssa sopivat yhteen erityisen hyvin hopean sävyiset tekstit ja koristeet, mutta myös kultauksen sävy.

Valkea helmi

Valkea helmi on vaalean sävyinen, kauniin juovikas kivilaji. Valkeaan helmeen soveltuu mm. timanttiharjattu että poltettu pinta. Kivilajia louhitaan Varpaisjärveltä.

Aarni

Aarni-kivilajissa yhdistyvät tummat vihreän ja ruskean sävyt, joiden lomassa loistavat pienet sinertävät rakeet. Kuviointi on melko tasaista, joten kiven yleisilme on rauhallinen. Aarnia louhitaan Kiuruvedeltä.

Spektroliitti

Karkearakenteinen, yleisilmeeltään tummanharmaa tai musta gabro, jonka ulkonäölle ovat ominaisia yksittäiset erikokoiset sinivihreät kiteet. Kotimainen kivilaji.

Tumma labrador

Norjalainen kivilaji. Tumma, hieman vihertävään taittuva kivilaji, jossa valossa kimaltelevia kiteitä.

Vaalea labrador

Norjalainen kivilaji. Yleisvaikutelmaltaan harmaan sinertävä, jossa valossa kimaltelevia kiteitä.

Punainen gneissi

Punamustajuovainen, kuviollinen, paljon hautamuistomerkeissä käytetty kivi. Juovaisuus vaihtelee ja jokaiseen muistomerkkiin tulee erilainen tekstuuri.

Vehmaan punainen

Tasarakeinen, keskipunainen kivilaji. Rakeisuus on hieman tiheämpää kuin Taivassalon punaisessa graniitissa.

Taivassalon punainen

Tasarakeinen, punainen kivilaji.

Musta graniitti

Musta, tasalaatuinen ja pienirakeinen kivilaji.

Ristijärven harmaa

Harmaa, tasarakeinen kivilaji. Rakeisuus hieman suurempi ja voimakkaampikontrastinen kuin Kurun harmaassa graniitissa.

Kurun harmaa

Tasarakeinen harmaa kivilaji. Pienirakeisempi ja yleisilmeeltään tasasävyisempi kuin Ristijärven harmaa graniitti.


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hautakivi maksaa? Mikä on hautakiven toimitusaika? Tutustu täällä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Lue lisää
Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu auttaa hautakiven valinnassa.
Lue lisää
Hautakivien uusi Lintu-sarja

Hautakivien uusi Lintu-sarja

Kivilähteen kaunis ja kattava mallisto kasvaa näyttävällä ja persoonallisella tavalla.
Lue lisää
Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle