Kuva hautakiveen omasta valokuvasta?

Hautakiveen voidaan valita tänä päivänä yksilöllisiä elementtejä monin eri tavoin toteutettuna. Perinteisempien kaiverruskuvien ja pronssikoristeiden lisäksi nykyisin on mahdollista tehdä kiven pintaan hyvinkin tarkasti hakkaamalla toteutettuja koristeita. Nykytekniikka mahdollistaakin kuvien hakkaamisen kiven pintaan esimerkiksi omien valokuvien pohjalta.

Kuva hautakiveen omasta valokuvasta?
Takaisin edelliselle sivulle

Voimme toteuttaa hautakiveen vaikkapa oman mökkirannan tai kuvan muusta perheelle tärkeästä paikasta. Myös kasvokuvat ja kuvat lemmikeistä ovat mahdollisia. Kuvaa valitessa on hyvä huomioida, että kuva olisi mahdollisimman tarkka ja suurikokoinen. Kuvassa olisi hyvä olla selkeitä sävykontrasteja, jolloin kuvassa olevat yksityiskohdat saadaan kiveen toteutettuna erottumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Voimme tehdä kuviin tehtaallamme myös pieniä kuvankäsittelytöitä, kuten rajauksia tai sävyjen säätöjä.

Hakatut kuvat toteutetaan aina mustaan kivilajiin, jolloin kuvalle saadaan tarpeeksi kontrastia. Kuvan ja kiven reunan välille jätetään pieni kiiltoreunus.

Alla olevassa esimerkkikuvassa olemme toteuttaneet kuvan soutajasta hautakiven pintaan. Alkuperäinen kuva on selkeäpiirteinen ja siinä on tarpeeksi suuria kontrastieroja, jolloin kiveen toistettuna yksityiskohdat erottuvat kiven pinnasta kauniisti.

Kivilähde, hautakivet, soutaja

Kivilähde, kuvakivet, hautakivet, maisema

Kivilähde, hautakivi, maisema, soutaja

Kiveen hakattujen kuvien kanssa kannattaa muistaa, että kuva erottuu kauniisti kuivasta kiven pinnasta, mutta kiven ollessa sateen jäljiltä märkä, kuva häipyy hetkeksi näkyvistä. Kun kivi on sateen jälkeen kuivunut niin kuva ja sen sävyt tulevat jälleen näkyviin.

Voit kysyä lisää omien valokuvien toteuttamisesta hautakiveen tehtaaltamme tai edustajaltamme. Autamme mielellämme suunnittelussa!

Valikoimissamme on myös valmiita kuvitettuja hautakiviä, joihin olemme valinneet kauniita maisemia ja koristeaiheita. Kuvakivivalikoimaamme pääset tutustumaan alla olevan linkin kautta.


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hautakivi maksaa? Mikä on hautakiven toimitusaika? Tutustu täällä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Lue lisää
Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu

Kivilähteen suunnittelupalvelu auttaa hautakiven valinnassa.
Lue lisää
Hautakivien uusi Lintu-sarja

Hautakivien uusi Lintu-sarja

Kivilähteen kaunis ja kattava mallisto kasvaa näyttävällä ja persoonallisella tavalla.
Lue lisää
Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit kertovat historiasta

Sankarivainajien muistomerkit ovat tärkeä osa Suomen ja paikkakuntien historiaa ja ne ovat siksi merkittäviä muistelupaikkoja.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle