Seurakunnan ohjesäännöt

07.12.2018

Takaisin edelliselle sivulle

Ennen hautakiven suunnittelun aloittamista on hyvä tarkastaa oman seurakunnan ohjesäännöt hautakiville. Jokaisella seurakunnalla on omat erilliset ohjeensa ja säädöksensä koskien hautakiviä, yleensä kiven maksimikokoa. Pääkriteerinä on, että hautakiven tulee mahtua omalle hauta-alueelle. Joillakin alueilla voidaan määritellä myös kiven väriin ja muotoon liittyviä seikkoja. Lisätietoja hautausmaiden ohjesäännöistä voi tiedustella omasta seurakunnasta. Voimme myös selvittää määräykset puolestanne.

Me Kivilähteellä autamme sopivan kiven valinnassa ja haemme seurakunnalta tarvittavat luvat ennen hautakiven toimitusta ja asennusta.


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Kuva hautakiveen omasta valokuvasta?

Kuva hautakiveen omasta valokuvasta?

Hautakiven pintaan voidaan valmistaa koristekuva omasta valokuvasta.
Lue lisää
Hautakiven hoito-ohjeet

Hautakiven hoito-ohjeet

Kivi on kaunis, arvokas materiaali ja kestävyydessään lähes ikuinen. Hautakiveen liittyy paljon tunnearvoa ja siltä vaaditaan tietynlaista edustavuutta. Säännöllinen kiven hoito on hyvä ottaa tavaksi jokaisen haudalla käynnin yhteydessä.
Lue lisää
Hautakivien historiaa

Hautakivien historiaa

Hautausmaa löytyy pienimmästäkin kirkonkylästä. Hautausmaa on keskeinen osa suomalaista maisemaa aivan kuten kirkotkin. Maisema-arkkitehtuurin liittyvän merkityksensä lisäksi hautausmailla on huomattava kulttuurin säilyttämiseen liittyvä tehtävä.
Lue lisää
Sanoja surusta

Sanoja surusta

Suru on luonnollinen tapa reagoida menetykseen. Sen läpi on työskenneltävä ja sitä on ymmärrettävä päästäksemme eteenpäin.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle