Tuhkaholvi

07.12.2018

Takaisin edelliselle sivulle

Tuhkaholvi on uusi tuhkahautausmuoto ja vaihtoehto uurnaholville ja muistolehdolle. Tuhkaholvi on luonnonkivestä valmistettu hautakivi, jonka sisään tuhkat sijoitetaan. Tuhkaholvi mahdollistaa sukuhautausperinteen jatkamisen tuhkahautauksessa, koska yhteen muistomerkkiin on sijoitettavissa jopa kymmenien ihmisten tuhkat. Tuhkaholvi sulkee vainajien tuhkat muistomerkin sisään yksilöllisesti ja se antaa tuhkanlaskutilaisuudelle arvokkaat puitteet.

Tuhkaholvi mahdollistaa lisäksi hautaustoimen jatkumisen niillä hautausmailla, jotka nykyhautaustavoilla ovat täyteen haudattuja. Lisäksi seurakunnat voivat ottaa hautauskäyttöön alueita, joille ei muita hautausmuotoja voida viedä. Tuhkaholveja voidaan sijoittaa myös yksityisille maa-alueille lääninhallituksen luvalla. Tuhkaholvi on patentoitu.

 


Hautakivikäsikirjasta saat paljon vinkkejä hautakiven valintaan ja hoitoon. Pääset tutustumaan syvemmin hautakivien historiaan sekä kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin. Lisäksi keräämme Hautakivikäsikirjaan ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia.

Hautakiven hoito-ohjeet

Hautakiven hoito-ohjeet

Kivi on kaunis, arvokas materiaali ja kestävyydessään lähes ikuinen. Hautakiveen liittyy paljon tunnearvoa ja siltä vaaditaan tietynlaista edustavuutta. Säännöllinen kiven hoito on hyvä ottaa tavaksi jokaisen haudalla käynnin yhteydessä.
Lue lisää
Seurakunnan ohjesäännöt

Seurakunnan ohjesäännöt

Jokaisella seurakunnalla on omat ohjeensa koskien hautakiviä. Autamme sopivan kiven valinnassa ja haemme seurakunnalta tarvittavat luvat ennen hautakiven toimitusta ja asennusta.
Lue lisää
Hautakivien historiaa

Hautakivien historiaa

Hautausmaa löytyy pienimmästäkin kirkonkylästä. Hautausmaa on keskeinen osa suomalaista maisemaa aivan kuten kirkotkin. Maisema-arkkitehtuurin liittyvän merkityksensä lisäksi hautausmailla on huomattava kulttuurin säilyttämiseen liittyvä tehtävä.
Lue lisää
Sanoja surusta

Sanoja surusta

Suru on luonnollinen tapa reagoida menetykseen. Sen läpi on työskenneltävä ja sitä on ymmärrettävä päästäksemme eteenpäin.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle