Kivitasojen mittaus ja asennus

07.12.2018

Takaisin edelliselle sivulle

Kivitasojen mitoitus ja asentaminen on syytä tehdä huolella. Tarjoamme kivitasojen yhteyteen mittaus- ja asennuspalvelua, joka on saatavilla useimmilla paikkakunnilla. Voit tehdä mittauksen ja asennuksen myös itse; noudata silloin alla olevia ohjeita.

 

Mittaus

Ota keittiökalusteiden pohja- ja mittapiirustukset esiin ennen mittauksen aloittamista. Mittaa tasojen pituudet ja leveydet ja piirrä niistä mittapiirustus. Ota huomioon sauma- ja asennusvarat mitoittaessasi tasojen pituutta. Aukottoman kiven pituus voi olla 2400–3000 mm kivilajista riippuen; aukollisen tason maksimipituus n. 2400 mm. Tasojen saumakohdat katsotaan runkojen kanssa sopiviksi.

L- ja U-mallisissa keittiöissä on mitattava, että kulmat ovat suoria. Kulmapoikkeamista tulee mainita tilauskaavakkeessa.

Varmista, että tason alla kaapistossa on tilaa altaalle.

Merkitse piirustukseen altaan tai liesiaukon keskipisteen etäisyys tason päästä tai aukon alkamiskohta tason sivusta mitattuna. Mitoita tarvittaessa myös aukon etäisyys sivusta. Ota ylös altaiden ja liesien merkki sekä mallinumero.

Mikäli käytössäsi on keittiökalustepiirustukset, mitoita myös kaappien runkojen ulkomitat piirustukseen.

Muiden aukkojen, kuten hananreikien tai pattereiden kolot tulee merkitä mittapiirustukseen sekä tason päädystä että reunasta mitoitettuna aukon keskikohtaan. Merkitse myös kolojen koot.

Kulmapaloja mitoitettaessa on hyvä käyttää vakiokulmasapluunaa, jonka avulla mitataan mahdolliset kulmapoikkeamat. Kaikki poikkeamat ilmoitetaan mittapiirustuksessa.

Lähetä mittapiirustukset tehtaalle tilauksen yhteydessä.

Asennus

Tarkasta tuotteen saavuttua pakkaus ja tasot näkyviltä osin. Tasot on aina tarkistettava välittömästi niiden saavuttua, vaikka asennus olisi myöhemmin. Jos huomaat tasojen vioittuneen kuljetuksessa, ilmoitathan siitä välittömästi. Mikäli tasoissa on vaurioita, on siitä tehtävä huomautus rahtikirjaan.

Tarkasta aluksi asennusalustan suoruus. Koloa mahdollisen altaan vaatima tila allaskaappiin. Siirrä tasot lähemmäksi asennuspaikkaa ja suunnittele etukäteen missä järjestyksessä tasot kannattaa nostaa paikoilleen.

Tasot kannetaan pystyasennossa, koska tässä asennossa ne kestävät eniten rasitusta. Älä nosta tasoja aukkojen kohdasta vaan tasojen päistä.

Nosta taso pystyasennossa kaapiston päälle. Työnnä tasoa varovaisesti seinää kohti kääntämällä samanaikaisesti tasoa vähitellen lappeelleen. Varo tason nurkkia ja särmiä osumasta kovasti seinää tai toista tasoa vasten, koska tällöin on vaarana kiven lohkeaminen. Varo aukkokohtia, jotka ovat hauraimpia, eivätkä kestä kovia iskuja.

Mikäli tasoissa on paksuuseroja, käytä metalli- tai muovilevyjä tasojen yläreunan tasaamiseen. Käytä levyjä koko tason matkalla.

Kivitasojen liitoskohdassa tasojen väliin laitetaan massaa. Massa laitetaan juuri ennen tasojen yhdistämistä molempien tasojen sivusaumaan. Mahdolliset roiskeet voit poistaa massan kuivuttua esim. mattoveitsellä.

Kivitasojen ja kaapiston runkojen väliin ei saa laittaa silikonia. Massaa voidaan käyttää taustalevyn ja tason saumaan. Pienet tasot voidaan saumata tason alta kaapiston yläreunaan.

 


Kivitasokäsikirja antaa informaatiota kivitasoista. Lue alan viimeisimmät uutiset ja tutustu asiantuntija-artikkeleihin sekä toteuttamiimme töihin.

Keramiikan kestävyyttä

Keramiikan kestävyyttä

Keramiikka poikkeaa materiaalina luonnonkivestä ja kvartsista. Lämmönkestävyys sekä helppo puhtaanapito tekevät keraamisista tasoista oivallisia keittiötasoja.
Lue lisää
Kvartsin vaaleaa

Kvartsin vaaleaa

Kvartsi on puristamalla valmistettu tasomateriaali, jonka etuna on laaja värivalikoima varsinkin vaaleissa sävyissä. Kvartseista löytyy sopiva vaihtoehto niin perinteisiin kuin moderneihin keittiöihin ja muihin tiloihin.
Lue lisää
Luonnonkivi kestää läpi elämän

Luonnonkivi kestää läpi elämän

Luonnonkivissä valittavana on kaksi pintavaihtoehtoa: kiillotettu tai timanttiharjattu pinta. Timanttiharjattu on eläväpintainen vaihtoehto, kiillotettu pinta on kirkas ja sileä.
Lue lisää
Tasojen hoito-ohjeet

Tasojen hoito-ohjeet

Kivi on luja, kestävä ja helppohoitoinen tasomateriaali ja oikein hoidettuna sen käyttöikä vain pitenee.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle