Tasojen hoito-ohjeet

07.12.2018

Takaisin edelliselle sivulle

Valittuanne Kivilähteen tasot, olette hankkineet lujat, kestävät ja helppohoitoiset tasopinnat. Oikein hoidettuna tasojen käyttöikä pitenee, joten tietyt hoitoa koskevat ohjeet on hyvä pitää mielessä.

 

Luonnonkivitasot

Kiiltävä graniittipinta on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Pöytäpinnat pidetään puhtaina pyyhkimällä ne kostealla tai nihkeällä liinalla. Kiillotettu kivipinta on tiivis eivätkä graniitit yleensä ime likaa huokosiin. Halutessasi voit käyttää neutraaleja ja lievästi happamia tai lievästi emäksisiä pesuaineita. Puhdistukseen ei saa käyttää vahvasti happamia (pH alle 3) tai vahvasti emäksisiä (pH yli 10) eikä hankaavia aineita.
Jotkin vaaleat kivilaadut on hyvä suojata kivensuoja-aineella muutamia kertoja vuodessa. Tällaisia kivilaatuja ovat esimerkiksi Royal Beige, Blanco Perla, Kurun Harmaa, Juparana Colombo sekä Pohjolan loimu. Tahrat ja ruoka-aineet on syytä poistaa nopeasti näiden kivien pinnalta, etteivät ne ehdi imeytyä kiven pintaan. Pahimpia tahraajia ovat kahvi, punaviini sekä marjamehut. Lisäksi sitruuna (pH 2) voi jättää jäljen joidenkin kivien pintaan.
Vaaleilta kiviltä tahrat on poistettava heti. Mikäli kiveen on imeytynyt väriä, voidaan sitä puhdistaa asetonilla, jota on saatavana rautakaupoista. Kostuta puhdas kangas asetoniin ja pyyhi tahra useaan kertaan kankaalla. Pese puhdistettu alue normaalilla neutraalilla pesuaineella. Syvälle imeytynyt tahra ei välttämättä puhdistu täysin. Käsittele lopuksi taso Soledo-kivensuoja-aineella, jota voit hankkia hyvin varustellusta rautakaupasta tai suoraan meiltä.
Kiven päällä kannattaa käyttää leikkausalustaa, koska erikoisteräksestä valmistetut veitset saattavat olla kiveä kovempaa materiaalia ja näin ollen kiveä naarmuttavia.
Kivitasolle voit laskea lämpimän kattilan tai pellin. Mikäli haluat ruuan pysyvän lämpimänä pitkään, laita kivitason päälle puinen alusta, joka ei johda lämpöä kiven lailla. Kivitaso on erinomainen leipomisalusta, mutta taikinan nostatukseen on parempi puinen pinta tai esim. takan lämpö.
Älä jätä tulista kattilaa tai peltiä kivitasolle.

Tutustu luonnonkivivalikoimaamme täällä.

 

Kvartsitasot

Kvartsi- eli komposiittitasoihin pätevät samat hoito-ohjeet kuin graniittitasoihin. Poikkeuksena on kuumuuden kestävyys, sillä kuumuus voi vaurioittaa tasoa. Kvartsitasolle EI saa laskea kuumaa kattilaa tai peltiä, vaan pannunalusta on käytettävä aina.
Kvartsitasojen ollessa kyseessä ei ole vaaraa tahraantumisesta, sillä kvartsien pinta on äärimmäisen tiivis. Niitä ei tarvitse myöskään suojata kuten vaaleimpia luonnonkiviä.

Tutustu kvartsitasovalikoimaamme täällä.

 

Keraamiset tasot

Keraaminen taso on huoleton ja helppo materiaali. Keraamisten tasojen pinta on tiivis. Se ei tahraannu eikä vaadi minkäänlaista suojakäsittelyä. Puhdistukseen voidaan käyttää mitä tahansa keittiön tasopinnoille soveltuvaa puhdistusainetta.
Keraamista tasoa ei tule käyttää leikkuualustana vaan leikkuulautaa on käytettävä aina.
Tason päälle voi laskea kuuman kattilan tai pellin, sillä keraaminen taso kestää jopa 800 astetta kuumuutta.
Vaikka materiaali on kova ja hyvin iskuja kestävä, ovat keittotason ja altaan aukon kohdat heikompia. Niiden päälle ei saa laskea mitään painavaa, eikä niistä saa ottaa tukea tai nousta päälle seisomaan.

Tutustu keraamisten tasojen valikoimaamme täällä.

 


Kivitasokäsikirja antaa informaatiota kivitasoista. Lue alan viimeisimmät uutiset ja tutustu asiantuntija-artikkeleihin sekä toteuttamiimme töihin.

Keramiikan kestävyyttä

Keramiikan kestävyyttä

Keramiikka poikkeaa materiaalina luonnonkivestä ja kvartsista. Lämmönkestävyys sekä helppo puhtaanapito tekevät keraamisista tasoista oivallisia keittiötasoja.
Lue lisää
Kvartsin vaaleaa

Kvartsin vaaleaa

Kvartsi on puristamalla valmistettu tasomateriaali, jonka etuna on laaja värivalikoima varsinkin vaaleissa sävyissä. Kvartseista löytyy sopiva vaihtoehto niin perinteisiin kuin moderneihin keittiöihin ja muihin tiloihin.
Lue lisää
Luonnonkivi kestää läpi elämän

Luonnonkivi kestää läpi elämän

Luonnonkivissä valittavana on kaksi pintavaihtoehtoa: kiillotettu tai timanttiharjattu pinta. Timanttiharjattu on eläväpintainen vaihtoehto, kiillotettu pinta on kirkas ja sileä.
Lue lisää
Kivitasojen mittaus ja asennus

Kivitasojen mittaus ja asennus

Kivitasojen mitoitus ja asentaminen on syytä tehdä huolella. Tarjoamme kivitasojen yhteyteen mittaus- ja asennuspalvelua, joka on saatavilla useimmilla paikkakunnilla. Voit tehdä mittauksen ja asennuksen myös itse; lue silloin Kivitasokäsikirjan ohjeet.
Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle