Lyktstenar

26.01.2019

Tillbaka till föregående sida

En lykta gör gravstenen stämningsfull. I en lyktsten brinner ljuset lugnt även vid hårdare vindar. I solsken avger lyktstenens glas ett vackert gyllengult sken även utan ljus. Lyktramarna kan göras personliga genom att man väljer en lämplig kombination av olika färg- och dekorationsalternativ. Vid stenen kan också placeras en separat brons- eller aluminiumlykta antingen på sockeln eller på en separat stolpe.


I gravstenshandboken får du många tips för valet och skötseln av gravstenar. Där får du också närmare information om gravstenarnas historia och om stenarterna och deras egenskaper. Dessutom samlar vi aktuella artiklar och nyheter i gravstenshandboken.

Skötselanvisningar

Skötselanvisningar

Sten är ett vackert och värdigt material och i fråga om hållbarhet närmast evigt. Som gravsten har sten ett stort emotionellt värde och kräver ett visst mått av representativitet. Det är bra att ta för vana att vårda stenen regelbundet i samband med varje besök vid graven.
Läs mer
Församlingens föreskrifter

Församlingens föreskrifter

Varje församling har egna anvisningar för gravstenar. Vi hjälper till vid valet av lämplig gravsten och ansöker om nödvändiga tillstånd från församlingen innan gravstenen levereras och monteras.
Läs mer
Dekorationer och symbolik

Dekorationer och symbolik

Det liv som den avlidne har levt kan återges med olika symboler. Läs mer om våra tips för utförandet av olika dekorationer.
Läs mer
Socklar

Socklar

Sockeln fullbordar gravstenens utseende. Vare sig du önskar ett elegant eller ett lättskött slutresultat hittar du en lämplig modell i vårt sortiment.
Läs mer
Tillbaka till föregående sida