Sten håller genom hela livet

Sten är ett tidlöst och hållbart val som bänkmaterial. Du hittar olika stenmaterial i vårt nyansrika sortiment av bänkskivor. Bänkskivor i natursten, kvarts och keramiska bänkskivor är hållbara och lättskötta.

Bekanta dig med vårt omfattande sortiment! Placera inspirerande produkter i kundkorgen och begär en offert. Vi hjälper gärna till vid valet av material! Hör dig också för om mätnings- och monteringsservice.

Unelmien tasoja. by Kaavin Kivi
Sten håller genom hela livet
Tillbaka till föregående sida

I natursten finns det två ytalternativ: slipad eller diamantborstad yta. I båda alternativen kombineras naturstenens bästa egenskaper, dvs. att den är lättskött, hållbar och hygienisk. Natursten är också ett ekologiskt val – brytningen och bearbetningen av stenen görs helt mekaniskt utan kemikalier. Via knappen Läs mer hittar du en materialbeskrivning och eventuella referensbilder.


Kvarts är ett bänkskivsmaterial som tillverkats genom pressning och vars yta är mycket tät och hållbar. Fördelen jämfört med naturstenar är framför allt tillgången på vita och ljusa nyanser. i vårt eget kvartssortiment finns 7 färger och dessutom finns hela Silestone-sortimentet tillgängligt. Via knappen Läs mer hittar du en materialbeskrivning och eventuella referensbilder.


Keramiska bänkskivor har en blank yta i vissa material och en matt och något grov yta i andra. Tillverkningssättet och sammansättningen ger keramiska bänkskivor utomordentliga användaregenskaper; de tål ytterst bra värme och blir inte fläckiga. Keramik är till 100 % en naturprodukt och således ett miljövänligt val. Via knappen Läs mer hittar du en materialbeskrivning och eventuella referensbilder.

Kantslipningsalternativ

Standardkant
Antikkant
Kantslipning av keramiska bänkskivor
Rundad kant

Standardkant

För bänkskivornas kanter kan väljas tre olika sorts kantslipning. På standardkanten görs en jämn fasett.

Antikkant

Antikkantsslipning är en mer dekorativ kantslipningsform. Antikkantsslipning kan göras på alla material som är 30 mm tjocka.

Kantslipning av keramiska bänkskivor

I keramiska bänkskivor används alltid standardkantsslipning på grund av den tunna skivan.

Rundad kant

På en rundad kant är den övre kanten rundad.

Diskhoalternativ

Övermonterad diskho
Planmonterad diskho
Undermonterad diskho
Diskhosortiment

Övermonterad diskho

Diskhoar fullbordar kökets utseende. Hoarna kan beställas antingen som övermonterade, planmonterade eller undermonterade. I en övermonterad disko ligger kanten ovanpå bänkskivan.

Planmonterad diskho

I en planmonterad diskho ligger kanten på samma nivå som stenytan. Vi monterar färdigt planmonterade diskhoar vid tillverkningen av bänkskivor vid vår fabrik.

Undermonterad diskho

En undermonterad diskho fästs på undersidan av urtaget och urtagets innerkant poleras. Vi monterar färdigt undermonterade diskhoar vid tillverkningen av bänkskivor vid vår fabrik.

Diskhosortiment

Du kan beställa olika diskhoar direkt via oss i samband med beställningen av en bänkskiva. Via oss får du bl.a. Savos, Stalas, Blancos och Frankes diskhoar. Du kan bekanta dig med urvalet via följande länkar:

 

Savo

Stala

Blanco

Franke

Ta kontakt

Vårt heltäckande nätverk av återförsäljare betjänar runtom i Finland. Hör dig för med närmaste återförsäljare eller kom och bekanta dig med material och nyanser till butikerna i Ylöjärvi, Helsingfors och Kaavi. Hör dig också för om vår mätnings-  och monteringsservice.

Ta kontakt eller kom och besök oss!

Kontaktinformation om butikerna

Handboken om bänkskivor i sten tar dig med till bänkskivornas och stenbyggandets värld. Låt dig inspireras av våra arbeten, läs mera om stenarterna och egenskaperna hos olika stensorter och håll dig uppdaterad om det senaste i branschen.

Natursten varar livet igenom

Natursten varar livet igenom

I natursten finns det två ytalternativ: en slipad eller diamantborstad yta. Diamantborstning ger en levande yta, en blankslipad yta är klar och slät.
Läs mer
Ljus kvarts

Ljus kvarts

Kvarts är ett bänkskivsmaterial som tillverkas genom pressning. Fördelen med materialet är att kvarts har ett brett färgurval i synnerhet i ljusa nyanser. I kvarts finns ett passande alternativ för såväl traditionella som moderna kök och andra utrymmen.
Läs mer
Keramikens hållbarhet

Keramikens hållbarhet

Keramik avviker som material från natursten och kvarts. Värmebeständighet och lättskötthet gör keramiska bänkskivor till ett utmärkt val i köket.
Läs mer
Skötselanvisningar för bänkskivor

Skötselanvisningar för bänkskivor

Sten är ett slitstarkt, hållbart och lättskött bänkskivsmaterial och med rätt skötsel förlänger man bara deras livslängd.
Läs mer
Tillbaka till föregående sida