Keramikens hållbarhet

23.03.2019

Tillbaka till föregående sida

Kivilähde har tillverkat högklassiga köksbänkskivor i mer än 20 år. I vårt sortiment av keramiska bänkskivor finns olika alternativ med utmärkta användaregenskaper. Värmebeständighet och lättskötthet gör keramiska bänkskivor till ett utmärkt bänkskivsmaterial .
Som material skiljer sig keramik från naturkvarts och kvarts både på grund av sina egenskaper och sin tjocklek, eftersom keramiska bänkskivor i allmänhet är endast 12 mm tjocka.
Keramiska bänkskivor består av kvarts, lera, fältspat och mineraloxider samt naturliga färgpigment. De är 100 % naturprodukter och således ett miljövänligt val. Till skillnad från natursten och kvarts är ytan på keramiska bänkskivor i allmänhet matt och något grov, men det finns också blanka alternativ.
Tillverkningssättet och sammansättningen ger keramiska bänkskivor utomordentliga användaregenskaper; de är ytterst värmetåliga och blir inte fläckiga.


Handboken om bänkskivor i sten tar dig med till bänkskivornas och stenbyggandets värld. Låt dig inspireras av våra arbeten, läs mera om stenarterna och egenskaperna hos olika stensorter och håll dig uppdaterad om det senaste i branschen.

Natursten varar livet igenom

Natursten varar livet igenom

I natursten finns det två ytalternativ: en slipad eller diamantborstad yta. Diamantborstning ger en levande yta, en blankslipad yta är klar och slät.
Läs mer
Ljus kvarts

Ljus kvarts

Kvarts är ett bänkskivsmaterial som tillverkas genom pressning. Fördelen med materialet är att kvarts har ett brett färgurval i synnerhet i ljusa nyanser. I kvarts finns ett passande alternativ för såväl traditionella som moderna kök och andra utrymmen.
Läs mer
Skötselanvisningar för bänkskivor

Skötselanvisningar för bänkskivor

Sten är ett slitstarkt, hållbart och lättskött bänkskivsmaterial och med rätt skötsel förlänger man bara deras livslängd.
Läs mer
Måttagning och montering

Måttagning och montering

Bänkskivorna ska måttas och monteras med noggrannhet. Vi står gärna till tjänst med måttagnings- och monteringsservice för bänkskivor på de flesta orter. Du kan också göra mätningen och monteringen själv; läs i så fall instruktionerna i handboken för bänkskivor i sten.
Läs mer
Tillbaka till föregående sida