Ljus kvarts

23.03.2019

Tillbaka till föregående sida

Kvarts är ett bänkmaterial som tillverkats genom pressning. Den består till mer än 90 procent av naturkvarts. Resten är bindemedel, t.ex. harts, och element som lagts till som effekt, t.ex. skärvor av glas eller spegel.

Kvartsens yta är mycket tät och hållbar. Värme direkt på bänkskivans yta tål den ändå inte, utan använd alltid ett underlägg under heta kärl! Fördelen jämfört med naturstenar är framför allt tillgången på vita och ljusa nyanser. Till vårt eget kvartssortiment hör flera vackra nyanser och dessutom finns hela Silestone-sortimentet tillgängligt.


Handboken om bänkskivor i sten tar dig med till bänkskivornas och stenbyggandets värld. Låt dig inspireras av våra arbeten, läs mera om stenarterna och egenskaperna hos olika stensorter och håll dig uppdaterad om det senaste i branschen.

Natursten varar livet igenom

Natursten varar livet igenom

I natursten finns det två ytalternativ: en slipad eller diamantborstad yta. Diamantborstning ger en levande yta, en blankslipad yta är klar och slät.
Läs mer
Keramikens hållbarhet

Keramikens hållbarhet

Keramik avviker som material från natursten och kvarts. Värmebeständighet och lättskötthet gör keramiska bänkskivor till ett utmärkt val i köket.
Läs mer
Skötselanvisningar för bänkskivor

Skötselanvisningar för bänkskivor

Sten är ett slitstarkt, hållbart och lättskött bänkskivsmaterial och med rätt skötsel förlänger man bara deras livslängd.
Läs mer
Måttagning och montering

Måttagning och montering

Bänkskivorna ska måttas och monteras med noggrannhet. Vi står gärna till tjänst med måttagnings- och monteringsservice för bänkskivor på de flesta orter. Du kan också göra mätningen och monteringen själv; läs i så fall instruktionerna i handboken för bänkskivor i sten.
Läs mer
Tillbaka till föregående sida