Natursten varar livet igenom

23.03.2019

Tillbaka till föregående sida

I natursten finns det två ytalternativ: slipad och diamantborstad yta. I båda alternativen kombineras naturstenens bästa egenskaper, dvs. att den är lättskött, hållbar och hygienisk. Natursten är också ett ekologiskt val – brytningen och bearbetningen av stenen görs helt mekaniskt utan kemikalier.

Diamantborstad yta

En diamantborstad yta är ett nytt alternativ med en levande yta. Den otroligt vackra, matta och lite skrovliga ytan motsvarar till sina egenskaper en blankslipad naturstensyta.

Blankslipad yta

En blankslipad yta är glänsande och slät. Tack vare sitt lättskötta och stiliga utseende har den blivit allt populärare. Allt fler byggare och köksrenoverare väljer natursten tack vare dess ypperliga egenskaper.


Handboken om bänkskivor i sten tar dig med till bänkskivornas och stenbyggandets värld. Låt dig inspireras av våra arbeten, läs mera om stenarterna och egenskaperna hos olika stensorter och håll dig uppdaterad om det senaste i branschen.

Ljus kvarts

Ljus kvarts

Kvarts är ett bänkskivsmaterial som tillverkas genom pressning. Fördelen med materialet är att kvarts har ett brett färgurval i synnerhet i ljusa nyanser. I kvarts finns ett passande alternativ för såväl traditionella som moderna kök och andra utrymmen.
Läs mer
Keramikens hållbarhet

Keramikens hållbarhet

Keramik avviker som material från natursten och kvarts. Värmebeständighet och lättskötthet gör keramiska bänkskivor till ett utmärkt val i köket.
Läs mer
Skötselanvisningar för bänkskivor

Skötselanvisningar för bänkskivor

Sten är ett slitstarkt, hållbart och lättskött bänkskivsmaterial och med rätt skötsel förlänger man bara deras livslängd.
Läs mer
Måttagning och montering

Måttagning och montering

Bänkskivorna ska måttas och monteras med noggrannhet. Vi står gärna till tjänst med måttagnings- och monteringsservice för bänkskivor på de flesta orter. Du kan också göra mätningen och monteringen själv; läs i så fall instruktionerna i handboken för bänkskivor i sten.
Läs mer
Tillbaka till föregående sida